Hama i el litoral

Probablement dels últims viatges que es van poder fer a Síria fins que va començar aquesta cruel i llarga guerra. Un país amb la seva gent amables, acollidores i hospitalàries amb els turistes, res feia pensar en el que anava a passar.

Carolina Vilches

EL Krak dels Cavallers impressiona tant per la seva ubicació estratègica, com per la grandària i complexitat de les seves defenses.

Un dels vestigis més importants de l’època de les croades construït en un enclavament de la ruta entre Homs i Trípoli que va servir de base per als “Cavallers Hospitalaris”. Aquest castell és especial, ja que, a més de la seva fama d’inexpugnable, és un dels millors exemples de construccions militars medievals que es conserven en l’actualitat … i un autèntic símbol de la convulsa època de les Croades.

Castell de Saladí
Una altra gran obra dels croats al segle XII. Construït en un terreny d’alta muntanya sobre un turó entre dos profunds barrancs i envoltada de bosc, està protegit, no només per elevades muralles sinó per la pròpia naturalesa del lloc de escarpades muntanyes.
El que el diferencia d’altres conjunts fortificats és el mecanisme de defensa que van utilitzar. No era un fossat ple d’aigua com els que fan servir altres castells si no que es fa mitjançant una excavació de la muntanya sobre la qual s’alça l’estructura per la qual cosa només es pot accedir a ell mitjançant un pas llevadís.

Sínies de Hama
Les sínies són una obra d’enginyeria hidràulica construïda per aprofitar millor el cabal del riu Orontes, ho van aconseguir traslladant part de les seves aigües a diferents canals per regar totes les terres. Aquestes sínies van ser construïdes amb enormes caixetins per poder dipositar una quantitat més gran d’aigua en una sèrie de canals artificials i petits aqüeductes.
Aquestes sínies van portar prosperitat a la zona ja que tota la gent de la regió vivia del que conreaven a les terres del voltant. El soroll que fan en girar quan friccionen les fustes era esfereïdor i observar-les et podia arribar a encisar.

Si has viatjat amb nosaltres i vols participar de la nostra exposició itinerant, entra en contacte amb el nostre equip per conèixer les teves imatges i publicar-les en la nostra “ExpoTuareg