Alep

Alep és la ciutat més bella i elegant de Síria. Així era aquesta ciutat abans de la seva destrucció. Un minaret del segle XI, una ciutadella imponent, un mercat medieval, un centre comercial del segle XXI … eren algunes de les seves joies.
La ciutat antiga d’Alep va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en 1986 i pels seus carrerons han passat tota mena de cultures des del període Hel·lenístic fins a l’Imperi Otomà i fins fa uns pocs anys era un dels enclavaments comercials més importants d’Àsia occidental.
Una de les grans pèrdues culturals, sense cap dubte, ha estat la de la Gran Mesquita Omeia, el minaret data del segle XI, però també ho han estat la destrucció de la ciutadella i del soc, on l’hospitalitat siriana es feia palpable i on era una delícia conversar amb la seva gent i provar els dolços abans de comprar-los.

La hora del helado. Autor Francisco Fernandez
La hora del helado. Autor Francisco Fernandez
Miradas desde el Velo. Magdalena Laguna
Miradas desde el Velo. Magdalena Laguna
Si has viatjat amb nosaltres i vols participar de la nostra exposició itinerant, entra en contacte amb el nostre equip per conèixer les teves imatges i publicar-les en la nostra “ExpoTuareg