Ghadames-Ghat

A 600 quilòmetres de Trípoli, Ghadames, declarada Patrimoni de la Humanitat, va ser durant segles un enclavament crucial per a les caravanes que creuaven el Sàhara per arribar al Mediterrani. La ciutat és un exemple de com l’arquitectura, a força d’estrets i blanques carrerons que de vegades estan semicobertes, s’adapta a un medi tan hostil com el desert per crear un ambient que mitiga l’tòrrida calor sahariana.
Des d’allà sol iniciar la ruta cap a Ghat, al sud del país, en un trajecte protagonitzat pel desert, on les temperatures són extremes (a El Aziziyah, s’ha registrat la temperatura més alta de la història, que van ser 58 ºC al setembre de 1922) i la sensació de solitud pot arribar a ser absoluta, mentre es creuen planes, es ascendeixen dunes i es recorren els canons formats per l’erosió. Durant aquesta ruta és possible sentir alguna cosa tan especial i únic com el silenci de les nits del desert, sens dubte, una de les millors experiències que ens pot regalar la vida.

Si has viatjat amb nosaltres i vols participar de la nostra exposició itinerant, entra en contacte amb el nostre equip per conèixer les teves imatges i publicar-les en la nostra “ExpoTuareg