Líbia

El país de destí era Líbia i el nostre objectiu era un punt marcat al GPS situat a uns 100 kms al nord de la frontera amb el Txad a l’àrea del Sireri Tibesti, aproximadament uns 300 kms en direcció sud-oest de Wa Un Amus.
Wa Un Amus és un dels últims destins de Líbia, pocs s’atreveixen a arribar a aquest paratge en mitg del no res on es troba el mític volcà envoltat de dunes negres. La nostra tasca consistia a marcar la ruta fins a l’emplaçament on el proper 29 març 2006 passarà un Eclipsi de Sol Total.

Així començava el nostre diari de viatge per localitzar el punt exacte on s’anava a produir un any després l’eclipsi del 2006.

Paisatges que mai oblidarem ara són llotja d’un dels conflictes més sense sentit de l’Àfrica.

Cuinant al desert. Arxiu Tuareg
Cuinant al desert. Arxiu Tuareg

Sabies que el famós aviador i escriptor francès Antoine de Saint-Exupéry es va estavellar a la regió nord del desert de Líbia i que va ser rescatat per un nòmada? Així és la història d’aquest desert i d’aquest país, que sempre ha atret viatgers i exploradors occidentals pel seu magnetisme i la seva bellesa natural.

El passat de Líbia és intens i gloriós, com demostren les pintures rupestres de Akakus, les restes romanes de la costa mediterrània i l’empremta que han deixat al país fenicis, grecs, berbers, àrabs, turcs i italians. Un gresol de cultures que es reflecteix en els seus monuments i les seves ciutats. I no només d’història ha viscut el país. La natura ens deixa a Líbia paisatges i entorns impressionants, planes pedregoses, les gegantines dunes en Ubari, llacs salats i impossibles enmig del desert, i canons de pedra que poden descobrir-se, a través d’una ruta oblidada que corre paral·lela a la frontera algeriana i que ens mostra el Sàhara en tot el seu esplendor.

Guies Tuareg. Foto Arxiu de Tuareg
Guies Tuareg. Foto Arxiu de Tuareg

Des del primer viatge, Líbia es va mostrar com un país acollidor amb el visitant. Els nostres xofers Tuareg ens rebien com a amics i com mana la tradició musulmana, “ens acollien” en els seus 4×4 durant diverses jordanes a l’interior del Sàhara.

Sens dubte, Líbia és un país on ens agradaria tornar-hi !!!

Si has viatjat amb nosaltres i vols participar de la nostra exposició itinerant, entra en contacte amb el nostre equip per conèixer les teves imatges i publicar-les en la nostra “ExpoTuareg

HISTÒRIC DELS NOSTRES CATÀLEGS

  • Catàleg de viatge a Líbia 1998
    Catàleg de viatge a Líbia 1998