Sanaa

Sanaa, la capital del país, era una de les ciutats més belles del Iemen i de tota la península Aràbiga. Per què? Perquè és una de les més antigues del món i té, o tenia, joies com els seus horts urbans i les cases torre del seu casc antic, que daten del segle XI i avui estan en perill de desaparició per culpa de la guerra.

Al nord de Sanaa, a unes dues hores en cotxe, podem visitar una bonica regió muntanyosa, amb tradicionals llogarets com Thulla, Habbaba i Kawkaban. A prop també hi trobem una de les més ciutats fortalesa més famoses del Iemen, Shihara. La ciutat és única per estar dividida en dues parts, que estan separades per una colpidora gola de 300 metres de profunditat i unides per un pont de pedra del segle XVII.

I si viatgem a uns 120 quilòmetres de Sanaa, Iemen ens regala la ciutat antiga de Marib, que va ser la capital del regne de Saba i lloc de naixement, a més, de la mítica reina de Saba. Les seves ruïnes amaguen restes d’inscripcions, canals, columnes de fins a 12 metres de temples com el del Sol i probablement moltes més joies arqueològiques que segueixen ocultes per les sorres del desert.

Si has viatjat amb nosaltres i vols participar de la nostra exposició itinerant, entra en contacte amb el nostre equip per conèixer les teves imatges i publicar-les en la nostra “ExpoTuareg